Qui som?

Aquesta entitat es va fundar l’any 1971 i el mèrit és d’aquells fundadors (tots ja estan jubilats de l’excursionisme). Nosaltres som la generació que els dona continuïtat.
Som un grup d’entusiastes de l’excursionisme del poble de la Sénia i rodalies que ens agrada la muntanya i passem alguna estona per les muntanyes més properes a nosaltres que son El Port i la Tinença.

El començament de l’entitat va incloure sortides de diumenge, sortides familiars i es portaven més coses que la simple motxilla, incloïa també la bota, els pastissets i els cócs que es compartien amb els amics més propers, el lloc de sortida era la plaça Major del poble.

Poc a poc ja es van fer més coses, com ser l’organitzadora d’una marxa de regularitat que la Federació d’Excursionisme animava a les entitats a fer-ne més; es va gestionar la creació del refugi de la Font Ferrera, amb unes primeres obres que incloïent l’excursió de cap de setmana fent nit al propi refugi; col•laboració també amb la Federació organitzant l’Aplec del Països Catalans a la zona de Pinar Pla, etc.

Un dels principals objectius d’aquella època també era mantenir els senders que els vells havien utilitzat durant tota la seva vida, bé per a anar de poble a poble o bé per anar a treballar a l’explotació del bosc.

Després ja es va regularitzar mitjançant la rotulació dels GR’s i PR’s de la zona i per a cadascuna hi havia un responsable.

Els anys van passant, l’entitat va evolucionant d’acord amb el temps i totes les coses ja es van professionalitzant. La Federació d’Excursionisme marca la pauta de les entitats, ella fa la gestió dels Federats i de les seves entitats afliades.

Generalment sortim diumenge al matí des de l’Espai Jove (antiga Biblioteca) que és un lloc molt cèntric i de fàcil accés. Un cop fem els comentaris propis del dia, el temps, la son i les presentacions corresponents si bé algú de foraster, ens dirigim en vehicle propi al lloc de sortida de l’excursió, la resta ja es diferent segons el lloc on anem i els racons que hem de veure.

Venir d’excursió es caminar i fer salut, conéixer nous llocs que hem sentit nomenar moltes vegades i no els hem vist mai.